Algemene voorwaarden
Deze algemene voorwaarden hebben betrekking op dedraad.nl, met KvK-nummer 81961014, gevestigd aan de Theodorusdobbestraat 48 - 2 , te Amsterdam.
Artikel 1. Definities
Algemene voorwaarden: Deze algemene voorwaarden, zoals deze ter beschikking zijn gesteld bij het aangaan van de Overeenkomst.
Opdrachtnemer: De partij die deze voorwaarden hanteert bij de aanname en uitvoering van de Overeenkomst.
Opdrachtgever: De wederpartij van Opdrachtnemer bij het aangaan van de Overeenkomst waarbij deze Algemene voorwaarden van toepassing zijn.
Overeenkomst: De overeenkomst van opdracht op grond waarvan Opdrachtnemer zich jegens Opdrachtgever verbindt werkzaamheden voor Opdrachtgever te verrichten en waarbij de Algemene Voorwaarden van toepassing zijn verklaard.
Partijen: Opdrachtgever en Opdrachtnemer gezamenlijk.
Artikel 2. Algemeen
2.1. Deze Algemene voorwaarden gelden voor alle opdrachten, aanbiedingen en overeenkomsten tussen Opdrachtnemer en Opdrachtgever waarop Opdrachtnemer deze voorwaarden van toepassing heeft verklaard, voor zover van deze voorwaarden niet door Partijen uitdrukkelijk en schriftelijk is afgeweken.
2.2. Indien één van de bepalingen van de Algemene voorwaarden nietig is, vernietigbaar is of wordt vernietigd, zullen de overige bepalingen van kracht blijven en zullen Partijen in onderling overleg een vervangende regeling overeenkomen.
2.3. De onderhavige voorwaarden zijn eveneens van toepassing op handelingen van door Opdrachtnemer in het kader van de/een opdracht ingeschakelde derden.
2.4. Ingeval deze Algemene voorwaarden en de Overeenkomst tegenstrijdige bepalingen bevatten, gelden de bepalingen van de Overeenkomst.
Artikel 3. Aanbieding en offerte
3.1. Alle door Opdrachtnemer uitgebrachte aanbiedingen en offertes zijn vrijblijvend, tenzij in de aanbieding of offerte een termijn voor aanvaarding is gesteld.
3.2. Opdrachtnemer kan niet aan zijn aanbiedingen of offertes worden gehouden indien Opdrachtgever redelijkerwijs kan begrijpen dat de aanbiedingen en offertes, dan wel een onderdeel daarvan, een kennelijke vergissing of verschrijving bevat.
3.3. De in een aanbieding of offerte vermelde prijzen zijn inclusief BTW BTW, tenzij anders aangegeven.
Artikel 4. Uitvoering van de overeenkomst
4.1. Opdrachtnemer zal de Overeenkomst naar beste inzicht en vermogen en overeenkomstig de eisen van goed vakmanschap uitvoeren.
4.2. Indien en voor zover een goede uitvoering van de Overeenkomst dit vereist, heeft Opdrachtnemer het recht bepaalde werkzaamheden te laten verrichten door derden.
4.3. Opdrachtgever draagt er zorg voor dat alle gegevens, waarvan Opdrachtnemer aangeeft dat deze noodzakelijk zijn of waarvan Opdrachtgever redelijkerwijs behoort te begrijpen dat deze noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van de Overeenkomst, tijdig aan Opdrachtnemer worden verstrekt. Indien de voor de uitvoering van de Overeenkomst benodigde gegevens niet tijdig aan Opdrachtnemer zijn verstrekt, heeft Opdrachtnemer het recht de uitvoering van de Overeenkomst op te schorten en/of de uit de vertraging voortvloeiende extra kosten volgens de alsdan gebruikelijke tarieven aan Opdrachtgever in rekening te brengen.
Artikel 5. Uitvoeringstermijn en opzegging
5.1. Overeenkomsten worden aangegaan voor onbepaalde tijd tijd, tenzij Partijen schriftelijk anders overeenkomen.
5.2. Partijen kunnen de Overeenkomst te allen tijde schriftelijk opzeggen. De opzegtermijn bedraagt ten minste 2 maanden. Opzegging dient te geschieden tegen het einde van een kalendermaand.
5.3. Als er binnen de looptijd van de Overeenkomst voor de voltooiing van bepaalde werkzaamheden een termijn is overeengekomen, dan is dit nimmer een fatale termijn. Bij overschrijding van de uitvoeringstermijn dient Opdrachtgever Opdrachtnemer derhalve schriftelijk in gebreke te stellen.
Artikel 6. Wijziging van de overeenkomst
6.1. Indien tijdens de uitvoering van de Overeenkomst blijkt dat het voor een behoorlijke uitvoering daarvan noodzakelijk is om deze te wijzigen of aan te vullen, dan zullen partijen tijdig en in onderling overleg tot aanpassing van de Overeenkomst overgaan.
6.2. Aanvullingen en afwijkingen op de Overeenkomst zullen alleen geldig zijn, voor zover deze schriftelijk tussen Partijen zijn vastgelegd.
6.3. Indien is overeengekomen dat de Overeenkomst in fasen zal worden uitgevoerd, kan Opdrachtnemer de uitvoering van die onderdelen die tot een volgende fase behoren opschorten totdat Opdrachtgever de resultaten van de daaraan voorafgaande fase schriftelijk heeft goedgekeurd.
6.4. Indien de wijziging of aanvulling op de Overeenkomst financiële en/of kwalitatieve consequenties hebben, zal Opdrachtnemer Opdrachtgever hierover tevoren inlichten.
6.5. Indien een vaste honorarium is overeengekomen, zal Opdrachtnemer daarbij aangeven in hoeverre de wijziging of aanvulling van de Overeenkomst een overschrijding van dit honorarium tot gevolg heeft.
Artikel 7. Honorarium en facturering
7.1. Het honorarium wordt vastgesteld op basis van werkelijk bestede uren, tenzij anders overeengekomen.
7.2. Opdrachtnemer zal voor de verrichte werkzaamheden aan Opdrachtgever een factuur zenden. De factuur zal voldoen aan wettelijke eisen.
7.3. Opdrachtnemer dient het gefactureerde bedrag aan Opdrachtnemer binnen 30 dagen na ontvangst van de factuur te betalen.
7.4. Na het verstrijken van de betalingstermijn is Opdrachtgever in verzuim. Opdrachtgever is vanaf dat moment bovenop het opeisbare bedrag de wettelijke rente verschuldigd.
7.5. Opdrachtgever is vanaf het moment dat hij enige uit de Overeenkomst voortvloeiende verplichting schendt of niet nakomt, gehouden de buitengerechtelijke incassokosten te vergoeden.
Artikel 8. Opschorting en ontbinding
8.1. Partijen zijn gerechtigd de Overeenkomst per direct te beëindigen en/of hun verplichtingen uit de Overeenkomst direct op te schorten, als zich hiertoe een dringende reden voordoet. Hier is in ieder geval sprake van als de andere partij:
- Failliet is verklaard;
- (Voorlopige) surseance van betaling wordt verleend;
- Zijn bedrijf heeft stilgelegd of aan het liquideren is;
- Ondanks sommatie de verplichtingen uit de Overeenkomst niet, niet voldoende nakomt of dat op redelijke gronden aannemelijk is dat niet zal worden nagekomen;
- Zich schuldig maakt aan handelingen in strijd met wet- en regelgeving of onbetamelijk gedrag, waardoor er redelijkerwijs niet van de andere partij kan worden verwacht de Overeenkomst te continueren.
8.2. Indien de Overeenkomst wordt ontbonden zijn de vorderingen van Opdrachtnemer op Opdrachtgever onmiddellijk opeisbaar. Indien Opdrachtnemer de nakoming van de verplichtingen opschort, behoudt hij zijn aanspraken uit de wet en Overeenkomst.
Artikel 9. Aansprakelijkheid
9.1. Opdrachtnemer is alleen aansprakelijk voor directe schade van Opdrachtgever, die rechtstreeks en uitsluitend het gevolg is van een tekortkoming van Opdrachtnemer.
9.2. Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor schade, van welke aard ook, doordat Opdrachtnemer is uitgegaan van door Opdrachtgever verstrekte onjuiste en/of onvolledige gegevens, tenzij deze onjuistheid of onvolledigheid voor hem kenbaar hoorde te zijn.
9.3. Indien Opdrachtnemer aansprakelijk mocht zijn voor enigerlei schade, dan is de aansprakelijkheid van Opdrachtnemer beperkt tot maximaal de factuurwaarde van de opdracht, althans tot dat gedeelte van de opdracht waarop de aansprakelijkheid betrekking heeft.
9.4. De aansprakelijkheid van Opdrachtnemer is in ieder geval beperkt tot het bedrag dat zijn verzekeraar in dat geval uitkeert, tenzij de schade te wijten is aan opzet of grove schuld van Opdrachtnemer.
9.5. Opdrachtnemer vrijwaart Opdrachtgever tegen aanspraken die verband houden of voortvloeien uit de door hem en door hem ingezette personen verrichte werkzaamheden.
Artikel 10. Geheimhouding
10.1. Opdrachtnemer zal, zowel tijdens de duur van de Overeenkomst als na afloop ervan, alle vertrouwelijke informatie die hem in het kader van de uitvoering van de opdracht ter kennis is gekomen geheim houden. Onder vertrouwelijke informatie vallen in ieder geval documenten, ontwerpen en overige gegevens die niet openbaar zijn gemaakt.
Artikel 11. Intellectuele eigendom
11.1. De intellectuele eigendomsrechten die voortvloeien uit de werkzaamheden van Opdrachtnemer, verricht en gedaan tijdens de duur van de Overeenkomst, blijven bij Opdrachtnemer. Voor zover Opdrachtgever de bepalingen van de Overeenkomst blijvend naleeft en de volledige prijs heeft betaald, verleent Opdrachtnemer een niet-exclusief, niet overdraagbaar, kosteloos recht tot intern gebruik, verveelvoudiging en verandering aan Opdrachtgever betreffende de diensten geleverd in het kader van de opdracht.
11.2. Opdrachtnemer behoudt zich het recht voor de door de uitvoering van de werkzaamheden toegenomen kennis voor andere doeleinden te gebruiken, voor zover hierbij geen vertrouwelijke informatie ter kennis van derden wordt gebracht.
Artikel 12. Overmacht
12.1. De Overeenkomst kan geschorst worden indien er sprake is van overmacht. Indien Opdrachtnemer omwille van een gebeuren of situatie ontstaan door omstandigheden die buiten elke controle staan en die redelijkerwijs niet voorzien kunnen worden, en die het hem onmogelijk maakt zijn verplichtingen onder de Overeenkomst verder te vervullen, zal hij Opdrachtgever hiervan onmiddellijk op de hoogte stellen. In dat geval zal de Overeenkomst zijn geschorst wegens overmacht.
12.2. Indien deze periode langer duurt dan 1 maand, dan is ieder der Partijen gerechtigd de Overeenkomst te ontbinden, zonder verplichting tot vergoeding van schade aan de andere partij.
Artikel 13. Gegevensverwerking
13.1. Opdrachtnemer zal bij de uitvoering van de Overeenkomst gepaste maatregelen nemen ter waarborging van de vertrouwelijkheid van de klantrelatie en voldoet daartoe aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).
13.2. Opdrachtgever gaat akkoord met elektronische gegevensuitwisseling (internet en e-mail) en realiseert zich dat ondanks alle door Opdrachtnemer in acht genomen veiligheidsvoorzieningen er geen absolute zekerheid tegen raadpleging door onbevoegden gegeven kan worden.
Artikel 14. Toepasselijk recht en geschillen
14.1. Op alle overeenkomsten tussen de Opdrachtgever en de Opdrachtnemer is Nederlands recht van toepassing. Uitsluitend de Nederlandse rechter is bevoegd van een geschil kennis te nemen.
14.2. Indien ter zake een geschilleninstantie bevoegd is, kan het geschil ook aan die instantie worden voorgelegd.
Artikel 15. Inwerkingtreding en vindplaats Algemene voorwaarden
15.1. Deze Algemene voorwaarden treden in werking op 01-02-2023.